pondělí 31. října 2016

Španělsko v Polsku?

Že život je jen náhoda. ..
Tak na tuhle písničku jsem si hned vzpomněla na našem sobotním výletě.


To, že to ve Wisle máme moc rádi, že to máme kousek, že jsem závislá na jejich "Gofry z bitą śmietana" (se šlehačkou), tak to už víte z mého dávného příspěvku.(Finta na tu úžasnou šlehačku je - že mísu i šlehací metličky musíte dát před šleháním vychladit). Jen každý výlet nás něčím překvapí. Tentokrát to byla moc milá kavárnička. Teď už vím, že to byla restaurace Kącik Zbójnicki, protože v nabídce se objevila oblíbená polská jídla. Ve mě ale prostě bílá barva vyvolává kavárenské prostředí. 
Čím nás překvapila? Matylda k interiéru úplně náhodou krásně ladila. Její nové šatičky, španělské firmy MOTORETA naší milované Alice&Alice, úplně zapadly do této krásné restaurace. Slečna servírka si jí tam chtěla nechat a Matylda si připadala důležitě. Já, když zpětně koukám na fotky, tak si říkám jak už je veliká. Snad jen příhoda, že si vždycky šatičky přisedla a pak se vztekala, když se nemohla pohnout dokazuje, že je ještě malá princezna. Připomněla mi taky ty "nastrojené", několik let pořád stejné fotky z první třídy, jak jsme si drželi aktovky. Pamatujete? 

A co, si v Polsku nesmíte nechat ujít? Za mně jednoznačně Gofry - ty oni umí skvěle. Kavárničky a cukrárny v Polsku mají své kouzlo. Poláci to prostě umí. Jejich zákusky, kávičky a celkově i prostředí kaváren je vždy wau. 
A co mě vždycky dostane, je jejich móda. V Polsku neuvidíte paní v mikině, šustce nebo prostě neupravenou. Polky jsou v tomhle opravdu mistryně. I v malém městě, vesničce jsou prostě vždycky za kočky. Polky milují nakupovaní. Jejich značky máme v Čechách dlouho a možná ani nevíte, že jsou to právě polské značky, jako např. Wójcik, Wojas, Cocodrillo či Tatuum. Jenže ony mají na výběr spoustu "butiků" se stylovými hadříky, které zase nestojí až tolik peněz a navíc, pokud Vám nějaký model až tak nesedne, rády vám jej upraví třeba na počkání.

A to, že ve Wisle naše děti prostě začínají chodit nemusím ani zmiňovat. Matylda začala chodit ve Wisle na dětském hřišti a Hugo? Ten už sice chodí nějaký ten pátek, ale když si to štrádoval po místní promenádě, musela jsem se v duchu usmát.  Se svými 69cm a 7mi kg vypadá prostě jako malý chodící skřítek. 


















Hugo: overal LIDL
čepice GANT

Žádné komentáře:

Okomentovat