čtvrtek 3. listopadu 2016

Líbat vnučku slavné hollywoodské hvězdy*

 a jednoho z nejlepších dostihových koní historie, jménem Secretariat, to se Matyldě ani nezdálo.
 
Naše milovnice všech zvířat je už 3. týden doma! A co Vám budu povídat. Asi všichni, co máte malého prcka tušíte, jak se těšíme na pondělí, kdy už půjde zase do školky. Ne že by to s malou princeznou doma byl nějaký opruz, ale Matylda školku a děti miluje. Takže každé ráno posloucháme, jak chce už konečně jít do školky.

Tak se snažíme Matyldě ten "nucený" pobyt s rodiči a mladším bráchou Hugem doma  různě zpestřovat a zpříjemňovat. Když jsem jí ráno řekla, že jedeme na koně, skákala metr vysoko. O to více byla vykolejená, když jsme nejeli na "její" koníky, ale úplně opačným směrem.
 
Byla totiž domluvena soukromá vyjížďka s  milou majitelkou koní Marcy. Matylda to měla jako překvápko. Změna prostředí, kouzelný hřebčín Albertovec s velkou historií, kde se soustředí především na voltiž, krásná klisna VERITY*, vnučka slavného amerického  dostihového plnokrevníka, podle jehož života plného naděje, odvahy a lásky  byl natočen dojemného filmu Sekretariat: Příběh šampiona. To byl pro Maty fakt dárek!
 
Jiný koník, dokonce jiné sedlo, to bylo něco pro naši malou koňařku. Já se dozvěděla zase plno nových zajímavých věcí o koních, o náročné péči, o přípravě na dostihy nebo jak probíhá drezura apod. A taky jsem pochopila, že tuhle práci mohou dělat jen lidé s láskou a velkou obětavostí. Víte třeba, že takový koník je přibližně vysoký 160 cm a váží kolem 500 kilogramů a více.
 
Už asi nemusím zmiňovat, že kdo máte možnost se na nějaké koníky dostat, tak hurá do toho. Já se obávám, že nám vážně jednou nějaký ten "koník" bude běhat po zahradě. Verity držíme palce, ať jednou vyhraje ten svůj velký drezurní závod.

P.S. Stále máme na prodej tu nejmenší přilbu, pokud byste někdo chtěli.
P.S.S. Pokud se rozhodnete navštívit areál Albertovec, je potřeba si  prohlídku celého areálu s návštěvou stájí a odborným výkladem předem domluvit.



 








 
 




 
  



 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat