pátek 18. listopadu 2016

Boty, boty a zase ty boty.

Výběr bot? Pohoda? Tak v mém podání bych řekla, že je to spíše noční můra.


Poslední dobou mě neustále napadají náměty na články. Během dne si pak říkám, o tomhle Vám musím napsat, tohle by byl bezva článek, tohle by Vás mohlo zajímat, tady by byly pěkné fotky atd... V noci, než usnu, si nápady sumíruji a honí se mi hlavou spousta dalších věcí.
No a teď jsem zjistila, že v té záplavě myšlenek jsem žila v domnění, že jsem Vám o Hugiho prvních botkách už psala. A ono vlastně ne.
Hodně často se mě na IG ptáte, co to má Hugo na nožkách. Takže přináším info o aktuálních botičkách.
Určitě nepatřím k odborníkům pediatrům nebo úplným zastáncům Barefoot, ale informací je všude již dostatek a konzultace u specialisty máme už taky za sebou. Řekla bych, že každá nožka je trochu jiná a každá potřebuje jinou péči. To vidím u těch našich dvou. Ty botky které seděly Matyldě, bych Hugovi třeba vůbec neobula (a to nemluvím o tom, že růžová by se mu asi nelíbila).
Já boty kupuji často přes internet (holt je tady riziko, že se netrefím, ale vždy se dají vrátit). Požadavky mám víceméně jen - aby byla bota opravdu krásně měkoučká a ohebná, aby měly dostatek místa na prstíky, aby nevážily kilo, no a hlavně, aby v nich chtěli chodit.

Tím, že Hugo začínal chodit před naším výletem do Tater, potřebovala jsem už něco s kožíškem. Chtěla jsem koupit botky Pediped. Bohužel, zrovna žádné, co by nám seděly velikostně nebyly s kožíškem, tak volba padla na Little Blue Lamb. Můžu říct, že jsem nadmíru spokojená. Hugovi botky sedí, jsou teploučké a chodí v nich dokonce ještě teď.
Proto jsem se rozhodla, že zimní vezmu taky LBL. Abych pravdu řekla, dětské zimní boty, které splňují alespoň trochu barefoot požadavky, jsou dost oříšek. Pokud máte někdo tip, tak sem s ním.
Když tyhle modré zimní krásky přišly, byla jsem nadšená. Zase krásně měkké, teploučké a Hugo v nich hezky chodil. Teda do doby, než u nás nasněžilo. Já mu je s nadšením nasadila a ejhle. Chybička se vloudila. Co mi vůbec nedošlo při nákupu, byla podrážka a její kontakt se sněhem. Podrážka je tak hladká, že když si Hugi nabil pusu podruhé, tak jsem usoudila, že boty budeme potřebovat utčitě ještě nějaké. 
No a poslední z botek o kterých musíte vědět, jsou capáčky na doma.  Hali Beli capáčky jsou mi milé tím, že jde o českou značku, jsou vyrobeny z certifikované kůže, jsou moc krásné a vůbec se nezouvají, nezařezávají a krásně drží. Děti je mohou nosit naboso, neboť jsou absolutně zdravotně nezávadné. Navíc, paní majitelka byla moc příjemná a vstřícná, když jsem si vymýšlela při tvoření těch druhých. Dokáží Vám totiž udělat capáčky přímo na míru a klidně i do tří dnů.

Tak co Vy a botky? Hoďte nějaké tipy, s čím jste spokojené Vy?

















1 komentář:

  1. Prima blog * prima clanky a moc hezke fotky ♡

    Jinak s botama jsem mela taky problem.
    Pokud bych se vubec neridila cenou vybrala bych zimni boty filii.
    Maji vse co je mi na botach dulezite .
    ohebnost
    lehkost
    prirodni kozisek - vlna
    suchy zip ( ikdyz s tkanickama jsou hezci ;-) )
    Je mi i samotna firma velmi sympaticka :-)
    Prirodni kozisek nebo tedy vlna mi byla hodne dulezita ptz v umelych je detska nozka celkem rychle zpocena.
    Diky vlne nemusim davat hrubou ponozku. Nozka neni zpocenaa je mu teplounko.

    Ale jelikoz jsou cenove dost vysoko vybrala jsem boty ricosta malis ( 50€ )
    jsou ohebne jdou stocit do rulicky. I kuze je mekka . Jdou ohnou i lehce podelne a podrazka ma prima vzorek a je z prirodniho kaucuku.
    musim teda upozornit ze si myslim ze jsou na uzsi nozku.
    Vyrobce udava M coz je teda svetove uznavana jako middle ale prijdou mi uzsi ;-)

    OdpovědětVymazat