neděle 27. listopadu 2016

Indiánky taky pečou vánoční cukroví

Že i cukroví jde chutně a zdravě už není žádné tajemství. Tak tady jeden tip ode mně.

Indiánskou čelenku jsme použily místo kuchařské čepice a daly jsem se do práce. Podobný příspěvek už tady byl loni (můžeš kouknout zde), ale tohle těšení od Matyldy na pečení perníčků prostě nejde odmítnout. Takže pokud to půjde, a já budu mít pořád trpělivost tuhle prvoadventní tradici  držet, tak perníčky budeme péct  každý rok.Táta nám odjel na 4 dny do hor, tak bylo potřeba partičku nějak zabavit.
Loni mělo pečení jednu obrovskou výhodu - Hugo byl ještě v břichu. Letos už pobíhal kolem a dělal ňam, ňam. Takže to byla docela divočina, ale zvládli jsme to! Pomohl děda, aspoň na chvilku vyrazili s Hugem na procházku. Matyldě už některé činnosti šly hodně dobře, i když měla "stávkovací" pauzičky. Ale to, že si zítra může nést své nazdobené perníčky do školky a tam je dětem osobně rozdávat, ji pomáhalo vydržet až do konce.
Loni jsem na recept zapomněla, letos Vám ho sem musím dát, protože se obzvláště povedly.

Matliné perníčky:

860gr žitné mouky (já namíchala se špaldovou)
350gr třtinového cukru (nahradila jsem rýžovým sladem)
250gr sádla (naše verze s  domácím máslem)

4 vajíčka
4 velké lžíce medu (dala jsem 3)
1 pol. lžíce perníkového koření

1 prášek do pečiva
   kůra z jednoho bio citronu


Tak dobrou chuť.
















4 komentáře:

  1. Veru,krásný. Prosím,kde by se daly koupit ty vykrajovátka ve tvaru vloček? Vypadá to báječně,nemusí se ani zdobit. Děkuji moc.

    OdpovědětSmazat
  2. Janičko, v hypce jsem kupovala já, ale je to myslím Tescoma.:) jen přeju pevné nervy a hrubší těsto.:)

    OdpovědětSmazat
  3. jste hodná,děkuji 😊 snad se zadaří 👍 přeji vám krásné Vánoce.

    OdpovědětSmazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětSmazat