středa 5. října 2016

Jak jsme potkali tygry v Tatrách

O tom, že každoročně trávíme podzimní svátky v Tatrách, již možná víte z článku (zde). Ale jaké byly ty letošní, se dočtete právě teď.


I když stejné místo, zase to bylo jiné. První rok byla Matylda prcek, loni jsem se tam kolíbala já s pupkem a letos se kolíbal Hugo a Matylda běhala. Běhala všude a nonstop. Holt ten horský vzduch dělá divy a potřebovali bychom ho i tady u nás v Třinci.
První den byl ve znamení uááá a mňauuuu, jak Matylda říká tygrům a všem kočkám. Slíbila jsem jí výlet do Wild parku ve Velké Lomnici a ona týden nemluvila o ničem jiném. Všem, kdo plánujete výlet do Tater, vřele doporučuji. Celý koncept je totiž postaven na tom, že nejde o typickou ZOO. Za symbolický příspěvek se dozvíte spoustu zajímavostí o hadech, opičkách, zvířatech všeho druhu a v neposlední řadě o Usurijský tygrech. Respektive o snaze zachránit tyto krásné tygry, o tom, jak není správné vytvářet spousty "kontaktních zoo", o tom, jak tygři většinou potom skončí. No však určitě si zajeďte. Vaše děti budou nadšeni, že si budou moci pohladit třeba hada a když si pospíšíte, tak i ty čtyřnohé krasavce. A vy dospěláci třeba pochopíte, proč Wild park má ve svém sloganu tuto větu : "...raz vidieť je viac, ako stokrát počuť. Raz sa dotknúť, je viac ako tisíckrát vidieť. Bližšie k divočine už nebudete..."
Další dny jsme si užívali kafíček, piveček a večerů u vínka. No, aby to nebylo jen o tom gastru, tak samozřejmě procházek. Kolem plesa se totiž prochází jedna radost. Myslím, že tam člověk prostě nikdy nemá dost. Já se konečně hecla a byla si i zaběhat. A upřímně, myslela jsem, že duši vypustím.
Nakonec výlet na Solisko, kde jsme testovali, jestli se nějaké z našich dětí nebude bát výšek. No očividně nebude.
Jediné co mě mrzí, že jsme letos nestihli Lomničák - už si to říkáme 3 roky a nikdy to nevyjde. A že letos to počasí bylo k výletu na Lomničák jako stvořené. Zato teď... koukali jste někdo? Teď tam mrze a je sníh. I takové jsou hory, a protože jsme na horách často a vím, že počasí nejednou dokáže překvapit, jeli jsme se zimními kabáty. A protože počasí zase překvapilo i nás, zkušené horaly, skoro jsme kupovali kraťasy.








































6 komentářů:

  1. Veru, krásné fotky, již jsem komentovala na IG. Bohužel toho asi máš hodně žes neodpověděla, ale mohla bys mi napsat, jakým objektivem fotíš? Moc díky. E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Hezký den, Kordul zaměstnávají její teroristi a také technika ji moc neříká... Takže tělo NIKON D750 a objektiv většinou Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG HSM . Tak se Evi, těším na vaše fotky :-) babi Irča

      Vymazat
    4. Děkuji moc, babi Irčo :-) Já dnes dostala nový objektiv, tak snad fotky budou také pěkné... Mějte se. Eva

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat