pondělí 24. října 2016

Jak nejlépe fotit podzim ?

Nemusím být fotograf, abych viděla, že barvy na podzim jsou prostě jedny z nejlepších. Jen je prostě každý vidí jinak a jinde.


A kde jsme fotili tentokrát my?

Pravdou je, že dny jsou kratší a vypravit se s naší partičkou ven, začíná být pěkná dřina.
Navíc, většinou když je venku hezky, tak spí jako zabití. A když je relativně hezky, že by to "dneska šlo", tak mají takovou formu, že si s nimi netroufám kamkoliv vyrazit. A když je zamračeno, jako dnes, tak to prostě riskneme. A ono to sluníčko třeba nakonec vyleze. 

Říkáte si, tohle vůbec není příspěvek pro mě. Fotit neumím, foťák nemám nic moc. Ale jen to zkuste, pár tipů mám a fakt fungují.  Naštěstí, dnes hodně lidí používá  jen chytrý telefon a tak nebojte se, ne každý pozná, že vaše fotka nemá super mega rozlišení.
Nejlepší čas pro foto je buď hned zrána, a  pak se vám podaří ranní mlha nebo pak hodinku, dvě před západem slunce. Sami budete překvapeni, jaké barvy budete na fotografii mít.
Nejen listy stromů vypadají fajn. Jejich velkou výhodou je, že děti milují hru s listy a fotky jsou pak hned veselejší. Nám se podařilo Huga skoro zasypat celého. Já letos fotky v listí docela ráda oželím, neměla jsem na tyto fotky náladu a navíc je jich teď všude hromada. Nakonec jsem jim ale tuhle radost prostě nedokázala odepřít.

Tentokrát jsem vybrala uschlou kukuřici, která byla fantastická. Matyldu bavily uličky, kde mohla běhat a schovávat se, až jsem měla strach, že ji za chvíli nenajdu. A Hugo, ten to má prostě klasicky ještě v paži.
Dalším tipem pro vaše focení může být rybník nebo řeka, prostě místo, kdy se bude obraz krásně odrážet. Jen pozor na pády do vody.

Netrapte se, že se malinko zašpiní kolena. Prostě s tím počítejte dopředu a přibalte si náhradní oblečení.
Bude stačit, když malinko zpomalíte, budete koukat kolem sebe a najednou uvidíte, že i fotka na lavičce nebo schodech s nafoukaným listím bude prima. 
Poslední dobou musím naší Matyldě přibrat nějakou zdravou odměnu nebo slíbit něco parádního. Nejlepší ale je situace, když vůbec neví, že ji někdo fotí. Tyhle fotky jsou stejně nej.

Nasadili jsme Elodie čepice, Hugo batoh, Matylda sbalila deku a bylo. Viděli jste Elodie lesní upoutávku na novou kolekci?  Vyzkoušeli jsem taky, i když trochu jinak.


















Matylda: čepice - Elodie
bunda - Diesel
legíny - Zara
 boty - 10 IS
Hugo: čepice - Elodie
bunda - H&M
tepláky - H&M
 boty - Little Blue Lamb
 batoh - Elodie

4 komentáře:

  1. Krasni jste a paradne ladite ;)...ED jsem si zamilovala, jen tu prdackou hnedou usanku na señorovu hlavinku jsem nesehnala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko moc děkujeme:) A ušanka se třeba ještě někde objeví. Budu držet pěsti.:)

      Vymazat
  2. Krásné fotografie. Mně hodně zaujala ta Vaše čepice, odkud ji prosím máte?

    OdpovědětVymazat
  3. parádní záběry. Krásné podzimní dny. Věrka

    OdpovědětVymazat