čtvrtek 15. října 2015

Vánoce z postele

Díky mému stále stejně úžasnému termínu porodu (24.12.) jsem se letos rozhodla, že se vyhnu nakupování dárků týden před Vánocemi. Nedovedu si totiž představit, že se v každé řadě najde někdo, kdo mě pak ohleduplně pustí dopředu se slovy: "Nevidíte, vždyť maminka bude každou chvilku rodit!" Odmítám do obchodu chodit vůbec. Proto jsem pomalu začala projíždět internet a pomaličku si sumírovat dárečky pro Matyldu. 
 
Jdu na to.
Uvařím si dobrý čaj, zapálím skořicový Yankee Candle vosk, zalezu si pod deku a mohu začít objednávat.
Taky jsem si řekla, že není třeba zavalit Matyldu hromadou různých dárků. Scénář je totiž skoro vždycky stejný, většinou po druhém překvapení přestane vnímat další dary a lítají jen balící papíry a stuhy. Letos bude dárečků jen pár, ať si je pořádně užije.
 


A co že se dostalo do užšího výběru?
 

Postýlka pro panenky

Matylda si konečně teď začala hrát s panenkami. Máme období převlékání, krmení, balení a uspávání Pana Pandy, tak si myslím, že malá postýlka je dobrý tah. Vybíráním jsem strávila pěknou chvíli, ale vyhrává tato "novinka". Bílá se nám hodí do pokojíčku a uspokojí i mé oko.


Domeček pro panenky

jsem zatím nominovala na hlavní dáreček.
Pamatujete si ty chvíle, kdy jste jako malí čekali na ten nej? Naše Vánoce byly vždycky ve znamení to nejlepší nakonec a velice ráda na to vzpomínám doteď. Mamka to vždy uměla hezky vymyslet. Prvně jsme dostali hromadu menších dárečků a dělala, že je to vše. Potom dělala jakoby nic a za nějakou chvíli přišla s tím, že někde něco Ježíšek ještě zapomněl. To bylo teprve radosti a kolikrát i slziček. Matylda je na tyhle hry zatím asi ještě malá, ale už teď vím, že v tomhle "trápení" budu taky pokračovat. 
 
A jaký domeček jsme vybrala? Zatím žádný. Dlouho se mi žádný nelíbil. Buď jsou pěkné, ale strašně velké a drahé, nebo mají škaredé panenky a nábytek, nebo jsou moc barevné, moc široké atd. No není to jednoduché. Pár tipů mám, ale určitě ještě budu koukat a hledat. 


Duha Grimm´s

Tuto vychytávku už nejspíš všichni znáte. Já ji kupuji asi od Matyldiných 1. narozenin! Pokaždé jsem na ni buď zapomněla nebo  bylo více jiných dárků. Myslím, že není třeba více představovat. Rozvíjí nejen dětskou fantazii, je ze dřeva a vyhrají si s ní jak malí, tak velcí. 


Kniha

Tak ta nemůže přece chybět. Já, díky své mámě, mám ke knihám kladný vztah a nedovedu si představit narozeniny nebo Vánoce bez dobré knížky. To samé učíme i Matyldu a už teď má své oblíbené. A jakou že jsem vybrala já? Tentokrát to bude krásně graficky zpracován příběh Malého Prince. Toho prostě nejde nemilovat a s Matyldou ho už máme párkrát přečteného, jen teď se budeme kochat i kouzelnými obrázky. 


Lampička 

Novinka, která bude sloužit Matyldě v pokojíčku. Matylda si může ještě prohlížet knížky a přitom už ležet v pelíšku. Na tu se moc těším, protože vypadá báječně.


A pár "dyzajnovek" 

Co si budeme povídat, toto bude asi spíše pro maminku. Ale copak jde takové andělici odolat?


 
... a navíc. Vánoce bez andělů, by přeci nebyly ty pravé vánoce!

3 komentáře:

  1. Postýlka je úžasná :-) můžu se zeptat kde se dá sehnat ? Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký den, postýlka je opravdu úžasná. U nás se dá sehnat v Ateliéru Girafa.

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné a krásné tipy! Též mám v marku postýlku pro dcerku. Co jsem byla těhotná, tak dcerka též objevila kouzlo panenek. Když dostala oblečky pro svou panenku, co ani ona ani syn neoblekli, to bylo radosti :-) teď přišlo i kojení, neustále mizí malému plenky a občas hledám i krém na prdku :-D

    OdpovědětVymazat