neděle 8. května 2016

Muž v autě, žena v kalhotkách

Znáte ty dny, kdy prostě nechcete z postele? Kdy si plánujete pomalé klidné ráno? Tak takovou jsem měla v plánu já tuto sobotu .Ale nakonec vše bylo jinak...



Říkala jsem si, že Matylda se v pohodě nasnídá s tátou a my s Hugem se budeme ještě chvíli válet v peřinách. Potom jsme měli vyrazit na vaječinu na hory.
Samozřejmě, jak už to tak v životě bývá, plány jsou nanic a plánovat se nemá. Můj drahý muž totiž zjistil, že se u nás zrovna běží horský maraton a že by bylo ideální vyjet dříve, ať se nemotáme závodníkům a můžete fandit. Takže z mého poklidného rána se stal "soukromý domácí maraton".

Nabalit náhradní oblečení všeho druhu (bude hezky? bude zima? bude foukat?), svačinky, nezapomenout plíny. Jaj, nemám nosičku. Rychle pro nosičku. Manžel stepující s oblečenou Matyldou. "Mámo dělej." Já, pobíhající zběsile po bytě v kalhotkách a kartáčkem v puse. Posílám je ven, ať jdou koupit snídani. Oblíkám Huga a přemýšlím, co vše jsem zapomněla. Hugo blinká! Sakra. Převlíkám Huga. Ufff, pět minut, super mezičas, klepu si sama sobě na rameno. Hugo kaká! Takže repete.
7:48. Zamykám byt a odcházím!
Nakládáme partičku do auta - "Proč ten Hugo pořád tak řve?" přemýšlím, co by mu mohlo být... Aáá, on ten malý chudák nedostal najíst... Po chvíli zjistil, že to má marné a raději usíná.

Ač start dne nebyl zcela podle mých představ, den to byl nakonec skvělý, strávený celý venku a tak to má přece být. Stihli jsme fandit závoďákům, udělat vaječinku na ohni, zahrát na kytary, vidět se s fajn lidma a ještě dokonce zajet na místní fotbálek. Hugo víc než spokojený, že nemusel být vůbec doma, Matylda příjemně unavená. Navíc jsem si dala svůj vlastní osobáček ve vypravení partičky z domu.

Taky si užíváte, když nemusíme být vůbec doma?









2 komentáře:

  1. Milý blog, ráda sem občas nakouknu. A je moc vtipné, že my máme Matildu a Huga jsme měli jako klučičí variantu :-D Hugo je ale zatím na houbách a nějakou dobu ho tam ještě necháme :-)) Mějte se fajně. Lucie (www.hadejmatildo.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za milou zprávičku.:) Myslím, že Maty(i)lda a Hugo se k sobě skvěle hodí, takže třeba jednou i Hugo bude...:) Taky krásný týden přeji.:)

      Vymazat