pondělí 2. listopadu 2015

Toskánsko Vás dostane!

Vím, že pomalu začíná zima a letní příspěvek je trochu mimo. Ale chci si uchovat tuto vzpomínku i tady na blogu a podělit se s Vámi. A možná taky, ty podzimní barvy mi připomínají barvy Toskánska!
 

Dle mého bych k tomuto příspěvku nemusela psát vůbec nic a stačily by jen fotky, ale přece jen něco málo...
Toskánsko je nádherné!!! Kdo jen trochu váháte, zda se do Itálie vydat, tak neváhejte!!! Nebudete litovat!!!

 


My se do Toskánska vydali letos na konci května. Ještě ke zvolenému termínu - prý jsem nemohli vybrat lépe! Italové si jejich delší prázdniny totiž užívají až do poloviny září! Ubytování jsme měli vyřešeno dopředu přes booking. První týden přímo v srdci Toskánska v nádherném Agriturismo Baccoleno, kde jsme díky zvolenému termínu byli skoro úplně sami. Moc milí domácí a velkou výhodou jsme všichni vyhodnotili krytý bazén (skoro ve všech domečcích jsou bazény, ale nikde v okolí nebyl krytý). Tím, že v Toskánsku sem tam  zaprší, aspoň v té lokalitě, kde jsme byli my, je to prý zcela normální, byl krytý bazén velké plus. Matylda, kdyby mohla, tak by ve vodě i spala. 
Každý den jsme měli naplánovaný nějaký výlet. Italské kafíčko nesmělo přece chybět.
 
Agriturismo Baccoleno




 
 



Siena je také známá každoročním konáním tzv. Palia, tj. koňského dostihu, který se koná na hlavním náměstí Piazza del Campo
 






Druhý týden nás čekal přesun trochu blíže k moři a tentokrát zámecké ubytování. "Na zámku" jsme byli opravdu sami a měli zase bazének sami pro sebe. To bylo samozřejmě něco pro Maty.
 
Villa Sardini
 
 
 

Hned druhý den jsme se vydali k moři, kde probíhalo zase typické Matyldine jééé, áááchhh... Teda než zjistila že moře je slané! Ale zžila se velmi rychle a možná se můj surfařský sen bude realizovat jednou v Matyldě. 
 
 
 






Dva týdny utekly rychle a já bych klidně ještě jeden vydržela.
 


MŮJ TIP:
i když levandule nejsou úplně typicky Toskánské, nýbrž charakterizují spíše Provence, tak i přesto voněly všude. A to bylo samozřejmě něco pro mě a mámu. No a taky pro manžela Malinu (zjistili jsme totiž, že je na levandule alergický). Jestli jste stejný levandulový milovník, vyznavač kosmetiky bez konzervačních látek, bez zabarvení a 100% přírodní, tak tohle je za nás naprosto voňavý levandulový Top!!!




Sprchový krém "Lavande", 200ml
Sprchový krém je obohacen o esenciální oleje z levandule, která je uznávána pro své zklidňující a regenerační účinky. Sprchový krém od Jeanne en Provence čistí a hydratuje Vaši pokožku. Pleť zůstává měkká a jemně vonící.
Krém neobsahuje Parabeny

4 komentáře:

  1. Nádherné a kvalitní fotky :) radost pro oči
    NLlifestile

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera <3 krásné fotky a malá je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, kolik dnů doporučujete na užití si cesty autem? Stačí 11? Dík

    OdpovědětVymazat