pondělí 5. září 2016

S Rackem k moři

aneb jak Racek v pohodě vlezl do kufru.


Balení a zase balení. Já mám balení docela ráda. Pokud teda nebalím jen na dva dny a pak z toho máte stejně věcí, jakoby jste cestovali na týden... Ne, že bych se vyžívala nějak extra v rituálu balení, ale pro mne je balení vždy příslib pohody a klídečku na blížící se dovolené.
Letos to sice není úžasné Toskánsko (jak jsme se měli loni, můžete mrknout SEM), ale trochu sentimentální Chorvatsko.
Asi si říkáte, proč sentimentální. To proto, že do Chorvatska jsem jako malá jezdila každý rok dvakrát. Jednou s našima na 3 týdny a potom ještě s babičkou a dědou. Chorvatsko máme procestováno křížem krážem. Je pravda, že z dětství si pamatuji spíše to, kde mají dobrou zmrzlinu a kde měli nejvíce náramků ve stánku. Jen vím, že nejúžasněji bylo na Korčuli. Možná proto, že už si z té dovolené i něco pamatuji.
 
Letos ovšem po rodinné poradě padla volba na Privlaku. Malá dědinka kousek od Zadaru. Protože píšu tenhle článek už z Chorvatska, můžu říct, že je tady opravdu pro ty, co touží na dovolené po naprostém klidu. O to více budeme aspoň výletovat.

Nechala jsem se nějak usnést, že? Ještě bych Vám mohla napsat něco o tom, co jsem původně chtěla nabalit a jak to nakonec dopadlo.
 
Balení s dvěma dětmi je trochu "soda", to Vám tedy řeknu.  Protože jsme vyráželi na cestu až večer a autem, měla jsem volnou ruku a nemusela řešit nějakou nadváhu kufru. Óoo, jaká to pohoda.
Plavky všeho druhu, Hugův příšerák Small Rags (toho už znáte), pan Panda, župany, heboučké ručníky Möve (ty si Matličky vyžádala, že bez nich nejede), plavecké brýle pro Matyldu a sluneční Keitla pro Huga, náplasti na odřeniny, botky Crocs. Další kufr patřil oblíbeným outfitům.
 
A mé heslo pro letošní dovolenou?  Neperu! I Když pan domácí hrdě ukazoval, že náš apartmán je vybaven pračkou, po té, co viděl ty naše dva malé teroristy.
 


 

1 komentář:

  1. Ten dětský overal je boží:) Chorvatsko taky. My jezdili asi 20 let do Puly - Punta Verudela. Stále na to stejné místo, často jsme měli i ten stejný apartmán:) Vždycky jsem říkala, že až jednou budu mít dítě, budu v té tradici pokračovat, ale nakonec jsme letos poprvé s mimčem skončili v Poreči.

    www.heelsandbabypowder.com

    OdpovědětVymazat