pondělí 9. října 2017

2 + 5 = Hugo + Maty

Ugo mimi 2 a Maty 5, jak říká a ukazuje s oblibou Matylda.  Počítání by nám celkem šlo.


Jakou máme novou modelínu?


To, že Matylda je Play-Doh milovnicí, to jistě víte. A tohle testování nikdy neodmítneme. Na modelíny nebo plastelíny, jak už chcete, jsme museli přikoupit další krabici a teď nám do sbírky přibylo počítání. Přece jen Matylda se už věkově začíná řadit mezi předškoláky.

Je pravda, že čísla si asi nejen Matylda, ale i ostatní malé děti spojí vždy s nějakým vjemem, obrázkem, situací. Takže ví, že u babi jezdí výtahem na pětku, že na narozeniny měla nafouklou pětku (vidíte, teď jsem si vzpomněla, že jsem nedala žádnou narozeninovou fotku), že nesmí mačkat nulu a že si ipad zapne pod heslem čtyř čísel, které si už hravě pamatuje, dokonce snadněji něž my dospěláci.

Tahle sada je moc fajn, protože děti se zábavným způsobem seznámí s prvními čísly. Matyldu moc bavilo razítkovat a zkoušet vyrazit tolik obrázků, kolik bylo třeba. Můžete se učit sčítat, odečítat, zkoušet tvarovat čísla, ale tam jsme se ještě nedostali a myslím, že na to má Maty ještě chvíli čas. Je pravdou, že tato sada vyžaduje přece jenom větší účast dospěláka než např. kuchyňka nebo zmrzliny. 

Kartičky jsou z pevného kartonu. Na každé je zobrazeno číslo, obrázek a druhá strana je v angličtině. Sada obsahuje 3 kelímky modelíny Play-Doh (my už máme celou přepravku této modelíny a pořád je málo), 8 razítek, 2 oboustranné podložky, 10 karet s čísly a obrázky.

No a co na Play-doh Hugo? Ten je asistent v každé situaci, takže ani on nemohl přijít zkrátka. Prvně modelínu ochutnává (sice v návodu najdete, že není určena k jídlu, ale pokud výrobce uvádí, že je určena pro děti od dvou let, musí tak trochu počítat s tím, že děti prostě zkouší  a dávají do pusy všechno). Naštěstí její složení je převážně z vody, soli a mouky, která obsahuje pšenici. Hmota Play-Doh je netoxická, nedráždivá a nealergenní

A jedna má rada, pokud se bojíte, že bude plastelína všude a nepůjde dolů. Nikdy nepoužívejte horkou vodu a raději nechte plastelínu zaschnout. Pak už jen snadno odloupnete.

Tak kterou sadu vybereme na vánoce? Uvidíme...

































Žádné komentáře:

Okomentovat