úterý 17. října 2017

My pečeme jen s láskou, jinak to ani neumíme.

Období muffinů je tady. Teda ne, že by muffiny měly nějaké období, ale mě to na podzim vždy tak nějak chytne.


I když nikdo z nás není vegan ani vegetarián, tak tentokrát jsem šla do ultra zdravé veganské verze. Dělala jsem je poprvé, takže to byl docela risk. Matylda pečení miluje, a navíc měla pečení za odměnu po plaveckém tréninku, kam teď začala chodit, ale o tom příště.

Když přišla nabídka zapojit se do soutěže s e-shopem Kitos, (který nabízí nejen stylové kuchyňské potřeby a domácí doplňky, ale i krásné formičky, tvořítka - já mám už vybráno  pár vánočních tipů, potřeby na party a dokonce recepty), malinko jsem váhala. Já a pekařka! Kdo mě zná, ví jak často se objevuji v kuchyni. Úkol zněl jasně, nafotit a teď pozor - hlavně vyrobit! muffiny! 

Protože moje oblíbené borůvkové znáte už z minula, řekla jsem si, že je ještě trochu odlehčím.



Tak tady máte náš recept : (porce je pro 6 menších mufinů)


Mé "náhrady" mají své důvody,  které znáte. Prostě, když chceme dopřát Matyldě i to, co by neměla, snažím se hledat a radit s odborníky na zdravou výživu, čím některé produkty nahradit a čím si pomoct. Proto jsem např. použila psyllium, druh vlákniny, která nám mimo jiné pomůže regulovat chuť k jídlu. A to je myslím fajn nejen pro naši Matyldu.

Měly byste prvně smíchat suché produkty a potom mokré a poté přidávat další složky. Já "kuchařka", to s Matyldou matlala rovnou vše dohromady. Pak už jen naplnit košíčky a šup do trouby na 20 minut a péct při teplotě180 °C.


A jak to dopadlo? Víc než dobře. Ve fázi, než šlo vše do trouby, mamča s obavami prohlásila, že to přece nemůže být k jídlu. A potom smutně koukala na prázdný talíř, proč jsme jich neudělaly více. Je pravdou, že MatiMufi nejsou tak dokonalé, jak některé "mufi krasavice" se spoustou sladkého krému nebo lentilkami zdobící vrcholy mufinů. Ale prostě nám chutnají. 
Vidíte, málem bych zapomněla, místo krému jsem použily jogurt. 

Takže asi tak, za mě vegan verze opravdu super, mohu jen doporučit. Těším se na Vaše fotky.



























Žádné komentáře:

Okomentovat