neděle 6. srpna 2017

Bulharsko (2.díl)

Proč zrovna Bulharsko, jste se dočetli v předchozím příspěvku, ale co můžete v Bulharsku podnikat, to prozradím teď.



Protože mi přišlo hodně dotazů ohledně hotelu, kde jsme byli, tak na úvod něco málo o něm. V Das Sunny Beach Clubu jsme byli spokojeni, protože byl opravdu čistý, pokoj jsme měli nadmíru veliký (až na výhled, který jsme měli bohužel na střechu), ale řešit to a stěhovat se nám nechtělo. Navíc jsme mohli s dětmi pozorovat mláďata racků, kteří o sobě dávali vědět i brzy ráno. Jídlo bylo taky fajn a veliké plus bylo, že byl kousíček od pláže. Za mě, s čistým svědomím, tento hotel doporučuji.

Kolik peněz sebou? Tak nějak na "pohodu". Určitě nemusíte měnit na Leva, protože vyměníte v každém hotelu nebo směnárně a bankomaty jsou taky všude. A pokud neholdujete stánkům s čínským zbožím, tak víceméně neutratíte. My kupovali dobroty na pláži, nějaké mňamky, suvenýry babičkám a drinky. Jinak nemáte moc za co utratit.Vlastně ano- každý den slunečník a dvě lehátka přímo na pláži (cena 24 leva = 320,-Kč)

Co se věcí týče, tak klasická dovolená v mém podaní? "Nebudu brát hodně věcí, co nám pochybí tak tam koupím." Dopadá vždy stejně - většinou máme nadváhu a věcí, jako bychom tam měli být minimálně měsíc. Ano přiznávám, neumím balit.

Na co ale určitě koukněte, tak na mnou tolik opěvovaný slovenský eshop Alice&Alice a značku Gray Label. To je můj favorit. Jakmile si jednou jejich modely pořídíte, nedokážete přestat. Ano, jsou dražší, ale kvalita jde znát na první dotek. Na fotkách najdete Huga v podobě pohodového zeleného trika a pruhovaných šortek.

Matylda má od milých holek z Alice&Alice šatičky polské značky (jaké bylo mé překvapení, že jde o polskou firmu) Mouse in a house. Moc hezké kousky mají a Matylda má už šatičky i v modré - o těch jindy. No byla v nich prostě Wau, co Vám budu povídat.
Doporučuji na tento Slovenský eshop ani nekoukat, protože když jsem včera viděla novinky Tiny Cottons, tak áaaa...

A co můžete  v Bulharsku vidět? Vynechali jsme typické výlety cestovky (nikdy jsem na tyhle organizované akce nebyla) a navštívili krásný Nesebar. Tam si určitě zajeďte. Jeli jsme taxíkem, protože ceny jsou přiměřené, a kodrcat se s Hugem a Matyldou místní dopravou nebyla úplně má představa. Nesebar je zařazen mezi památky Unesco a právem. Nejsem žádný velký vyznavač historie a památek, ale moc pěkné místo, které na Vás dýchne svou atmosférou.

Myslím si, že každý si zvolí program dovolené dle svých tužeb a přání. Mé malé doporučení- nedivte se, když si děti zvolí třeba animační program místo procházky po barech. Nenuťte děti jít hned do moře, když nechtějí. Mnohdy jej vidí poprvé v životě a překvapí je jak velikost, vlny, tak prostě to, že je slané.












































Žádné komentáře:

Okomentovat