sobota 8. července 2017

Bulharsko vás překvapí, víc než si myslíte (1. díl)

Když jsem řekla mamči, že chci na dovolenou do Bulharska, tak na mě koukala jak zjara a udiveně prohlásila: "Fakt chceš na Balkán?"
Já v Bulharsku, byla před třemi lety jen s Matyldou a kamarádkou a jejími dětmi na dámské jízdě a moc jsme si to užily. Takže když jsme vybíraly destinaci, kam k moři ještě před sezónou, padlo mi na mysl zase Bulharsko.
Chtěla jsem blízký let, písek pro dětí a aby tam bylo "relativně" bezpečno. Nakonec si myslím, že jsme vybraly dobře. Hodně lidí nad Bulharskem ohrnuje nos.  Ano, netvrdím, že Bulharsko patří mezi top destinace, ale když vezmu poměr cena - kvalita, byla jsem na 100% spokojená. Největším letoviskem je Slunečné pobřeží (Sunny Beach) s mnoha bary, restauracemi, stánky a obchůdky.

Člověk při výběru hotelu to musí brát tak, že kde jsou uvedeny čtyři hvězdy jsou to vlastně tři (ve srovnání s úrovní hotelů jiných destinací). My jsme měli hotel čistý, pokoj velký, jídlo nám chutnalo. A co bylo pro mě při výběru hotelu to hlavní? Byl kousek od pláže. A má rada: Nedejte vždy na popis hotelu a jeho umístění, pokud teda nemáte přímé reference někoho, kdo hotel opravdu navštívil. Pokud vybíráte hotel, sto metrů na pláž bude spíše 500 až 800 metrů. Proto doporučuji použít google maps a krásně uvidíte, kde váš vybraný hotel stojí. V Bulharsku a hlavně na Slunečním pobřeží, je spousta hotelů umístěno v druhé až třetí řadě od moře a některé v blízkosti hlavní cesty. Tak na to si opravdu pří výběru dejte pozor.

Co se týče vyžití pro děti, tak těm našim stačil písek a moře. Sice jsem musely každý den odolávat Matyldinému nátlaku, že chce nafukovacího žraloka a má představa, že letíme domů se žralokem mě fakt děsila. Navíc, táhnout na pláž kočár, Huga, Matyldu, hračky do písku, jídlo, které bylo tentokrát téma číslo jedna a krokodýla, tak by mě asi "mrsklo". 

Náš pobyt byl taky ve znamení ham ham. Děti jedly pořád a hlavně s chutí. Takže další plus Bulharska - po pláži pořád chodí místní s nakrájeným ovocem, kukuřicí, palačinkami, koblížky a nevím čím vším a za pár kaček. Na každém rohu stojí stánek, kde Vám udělají fresh přímo na Vaše přání.
Tady jsme moc využili parádní silikonové láhve z Ondálek.cz  Squeasy Gear. Jednu jsme měli už asi od Velikonoc a protože o ni doma byla neustále bitka, museli jsme pořídit ještě jednu. Moc všem, kdo sháníte nějakou lehkou láhev pro děti, doporučuji. My ji taháme všude sebou a naši malí je dokonale ovládají. Přiznávám i já jsem si ji oblíbila, protože neteče a je moc příjemná na omak.

Pokud bych měla hodnotit pro a proti pobytu v Bulharsku, tak ty plusy opravdu vedou:
+ krátký let (pro nás z Moravy lety možné z Ostravy)
+ Sluneční pobřeží s výborným přístupem do moře i pro malé sotva chodící děti
+ umístění hotelu
+ výborná nabídka jídel včetně ovoce, salátů, masa, těstovin
+ animační programy pro děti, bazény, tobogány v ceně
+ pobyt all inklusive oceníte převážně s dětmi, vzhledem k celodenní nabídce nápojů

Snad jediné mínus: rackové opravdu umí udělat pěkný budíček!

Příště více o barech, oblečení pro děti a mých tipech, co balit a co můžete nechat klidně doma.



























































Žádné komentáře:

Okomentovat