středa 24. srpna 2016

Boty k sežrání...

Ne tak úplně doslova, ale tyhle botky prostě voní tak, že máte chuť se do nich zakousnout.



U Matyldy od začátku docela bojujeme s výběrem botiček. Díky hypotonii a propadlým kotníčkům jsem nad výběrem bot strávila hodin a hodin, že bych o tom mohla sepsat knihu.
Mému srdci nejblíže byla cesta barefoot (nebo jak jistě víte "bosochodectví"). Ale protože nejsem fyzioterapeut, ale jen máma na mateřské, netroufla jsem si jít jen tak do bare botiček. Prostě jsem si nebyla stoprocentně jistá, zda je to pro Matyldu to pravé. Navíc všemi terapeuty nám byly doporučovány pevné botky (trochu osvěty prosím).
 
Až brněnský Martin Vala, mi víceméně potvrdil to, co jsem si myslela. U hodně hypotonických dětí to chce volit zlatou střední cestu. Takže pro naši Matyldu "bare" ano, ale na delší tůry klidně "bare" botky s ortopedickými vložkami.
 
Vložky zatím nemáme. (Co nevidět budou a slibuji, že připravím příspěvek spolu s názorem lékařky). Snažím se vybírat botky tak nějak podle citu. Musí mít dost místa na prstíky, podrážka musí být ohebná, bez opatku. Každopádně nejsem striktní zastánce barefootek a vybírám i podle toho, co se mi líbí.
 
Když jsem koukala na botky Melissa na internetu, říkala jsem si, že jsou krásné, ale nic pro naši Matyldu. Jaké bylo mé překvapení, když jsem je držela v ruce. Ohebné, široké, krásné a taky  voňavé. Moc mile mě překvapily a co mě více těšilo, že dostaly požehnání i od pana Martina. Tady pozor, ne, vždy všechny modely od jedné značky splňují všechny požadavky.

Ale zpět k Melisskám. Matylda když k nim přivoněla, už je nepustila. Musela spát s melisskama na nohách a když náhodou někdo jen upozorní, že má hezké botky, hned je sundá a obdivovateli strčí pod nos, ať taky ví, že krásně voní. Tyhle super botky jsou vyráběny z recyklovatelného materálu, který je navíc hypoalergenní.



 
 
 
 
 

3 komentáře:

  1. To je super, Martin za nami jezdi do Zdaru, takze chvalim a boty me prekvapili...na kluka to sice neni, ale pro me a pro mozna nekdy malou segru si pisu do pamatovacku

    OdpovědětVymazat