pondělí 27. června 2016

Maková panenka

Máky jsou úžasné, nemyslíte? Mě se strašně líbí.  Škoda, že ve váze ty luční nevydrží. Jejich sezóna pomalu končí a já chtěla pár pěkných fotek s Matyldou jako Makovou panenkou.
 
 
Ovšem, najít u nás pole plné máků, byl dost oříšek. Nakonec to vyšlo a my se náramně pobavily.

Hugo usnul hezky v kočárku a my měly s Matyldou pár chvilek jen pro sebe. Rozhodla jsem se, že zavedu holčičí třeba jen "půlhodinky" na denní pořádek. Bylo to moc fajn mít ji na chvíli zase jen pro sebe. Bez žádných -
"Maty počkej, Maty, Hugo pláče, Maty, podej prosím ...., Maty pššt!"
Ač se to nezdá, a já se snažím čas dělit spravedlivě nebo rovnou nedělit mezi Huga a Matyldu,  tak je to někdy pěkně těžké!  Každý rodič, tedy i já, si totiž myslí, že se sourozenci zákonitě musí mít rádi a nikdy si nemohou ublížit. Jenže i oni bojují o své pozice. Zatím tedy více Matylda, i když Hugo dává jasně najevo, kdo je ráno pánem postele.

 
Tohle dopoledne jsem podělila mezi M&H, uspala Huga a věnovala se Matyldě. Připadala jsem si spravedlivě a spokojeně. Určitě  v tradici "holčičí půlhodinky" budu pokračovat.
A jak to děláte Vy? Jak dělíte svůj čas mezi Vaše miláčky?
 
P.S. Víte, že první večerníček se  vysílal 2. ledna 1965 a že znělka k večerníčku patří mezi nejstarší v Evropě? Večerníček se původně vysílal jen v neděli. Třičtvrtěminutová znělka, která v téměř nezměněné podobě běží dodnes, je nejstarší českou televizní znělkou a jednou z nejstarších v Evropě.
 
 
 
 
 
 
 
 


šaty francouzské značky IKKS

Žádné komentáře:

Okomentovat