sobota 13. května 2017

Ty vážně odcházíš?

Tuto větu jsem slyšela, když jsem před řvoucím Hugem zavírala dveře a nechala ho mému Malinovi v náruči.
 
Čekaly mě dva dny bez dětí! Tímto, velké díky mému milovanému muži, že i přes jeho lehké citové vydírání typu : "A ty vážně odjedeš? Ale vrátíš se! On (Hugo) bude ale brečet!"  bral samozřejmě s humorem a já mohla na výlet. 

Myslím, že žádné mámě nemusím popisovat, jak  moc jsem se těšila. Oběd bez krmení, hlídání a okřikování jednoho z dětí. Káva, kterou jsem vypila teplou. Drink, který mi neskončil v klíně. A hlavně, po roce a půl ,noc bez krmení, vstávání a postel JEN pro mě.

V Praze jsme měli pár "pracovních" schůzek (hoho... jak důležitě to zní) a konečně má první návštěva Vnitroblocku. (Bylo tam toho na mě tolik, že mu věnuji příští samostatný příspěvek). Bože jak úžasné místo to je!!! Přeneste ho prosím někdo do Třince!  Tam proběhl první shopping a potom hurá vyspat a ráno na mini festival.

To, že tam bude plno nádherných věcí jsem věděla, ale že až tak. Měla jsem vytipovaných pár značek (ti, co koukáte na náš IG, tak víte) a potom zase těch pár, co bylo samozřejmě milé překvapení.
 
Jako první jsem narazila na milý slovenský stánek BubbaChic, kde jsem neodolala OVERALKU BAMBI, který bude našemu bábetkovi Hugátkovi slušet a netrpělivě čekáme až dorazí kolekce pro větší holčičky.
 
Jedním z již zmíněných "překvapení" pro mě byl obchůdek Arki. A já se bez mučení přiznávám, že až do včerejška jsem jej neznala. Naprosto mě dostala Slovinská firma Ooh Noo, která  získává každoročně to nejvyšší ocenění za produktový design Red Dot. S jejich hračkami dopřejete svým dětem pořádný výlet do světa fantazie. A já nemohla odejít. Design, jednoduchost a opravdu moc povedené materiály. Takže už vím, co v novém M&H pokojíčku nebude chybět.

Houpací prkno Utukutu asi nemusím představovat, protože ho nejspíš všichni znáte. Kdyby náhodou přece jen ne, tak rozvíjí u dětí motorické schopnosti, stabilitu, obratnost, sebepoznání i tvořivost. Houpací prkno je vším, co si děti i dospěláci usmyslí. My ho doma zatím nemáme, protože jsem si říkala, že prostě na něj místo není, ale nakonec se přece jenom místo najde.Navíc Vám už teď můžu říci, že se brzy můžete těšit na parádní překvapení.

MMMoje, aneb neuvěřitelná Marťa, která je zhmotnění megaenergie. Dělá si vše sama a jak říkám já - jede prostě pecky. A já ji mám moc ráda, protože i přesto, kde svou značku za takovou chvíli dostala, zůstává pořád svá. Já měla zálusk na šaťata, ale nakonec odešla se samolepkama. Šaty asi příště. 

A další tipy?
 
Kdo by neměl rád magnetickou tabuli. Firma Mamiee vymyslela parádní pomůcku, která podporuje vizuální paměť, vychází z Montessori pedagogiky. Já jejich super tabulku nekoupila, protože se mi s ní nechtělo vláčet, ale určitě je na seznamu pro objednání a nezůstanu jen u ní. 

Legrační knížka holandského ilustrátora Toma Schampa Celý svět v obrázcích je opravdu pastva pro oči. Krásné obrázky a legrační titulky (jako např. Existují dva druhy lidí: 1.kafaři a 2. čajomilové nebo Hlavně si zachovat přehled, apod.) dostanou určitě i Vás dospěláky. Tu najdete v knihkupectví Pinwheels.
 
Každý kousek je jedinečný originál. Bajkajlaj klade důraz na přírodní materiály, ruční výrobu a originální design. Matyldě přibude duhová sérka sladkých "dřevěných" dobrůtek. Jen zakousnutí bude malinko tvrdé...

Pro mě tento festival není jen přehlídka originálních věcí pro děti, ale taky možnost poznat nová přátelství, seznámit se osobně s milými lidmi, kteří za vystavovanou značkou stojí.











moe 
























konečně "naživo" s Lucií, která stojí za blogem The Hubs





2 komentáře:

  1. Děkuji velmi za zmínku a jsem ráda, že se Vám u Mamiee líbilo. Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. díky za přehlídku veru a inspiraci - krásné fotky... tam byla i nějaká firma, co představovala látky? viz peříčka a velryby Baru Ž.

    OdpovědětVymazat