pátek 1. dubna 2016

Pořádně zmlátit a polít studenou vodou

Na Veľkú noc pořádný výprask a jak praví pověst, dívky mají být na Velikonoce vyšlehány, aby zůstaly celý rok zdravé a uchovaly si plodnost. Tak pokud se přísloví naplní, o své zdraví se nemusím vůbec bát!

A Proč Veľká noc a ne Velikonoce? No protože Velikonoce tradičně trávíme v Nízkých Tatrách na Slovensku. Letos jsme všichni pátrali v paměti, po kolikáté že už to tam jsme.  Došli jsme k číslu cca 18. (Budu muset zapátrat ve starých fotkách...)
Začali jsme jezdit s rodiči, já jako asi devítiletá a jezdíme pořád. Teď už i s naší "malou
M & H partičkou". Pro mě je to taková milá rodinná tradice, kterou se budeme snažit udržet co nejdéle.

A ty letošní Velikonoce? Letos ve znamení pohody. Matylda bohužel trochu ukuckaná, ale i tak spokojená a Hugo prostě pohodář.
Jen já u balení trochu šílela, protože Matylda tentokrát chtěla pomáhat a Hugo už není to úplně spící miminko. Takže jsme prohlásila, že na kratší dobu než 3 dny, mě nikdo nikam nedostane. Cesta naštěstí proběhla bez zádrhelů a už jsme si mohli užívat.
 
Letos jsme se po dlouhé době vypravili i do malebné vesničky Pribylina, kde vždy na Velikonoce mají nachystaný pěkný program (mimochodem se tam natáčel film Jakubiska Bathory). S Matyldou je to už pohoda, protože se ráda zapojuje do různých aktivit a dílniček. Vyzkoušela si malování vajíček a chtěla se vrhnout ještě i na perníčky, ale to bychom tam musely strávit asi celý den.

My holky, jsme se nevyhly pořádné "koupačce". Chlapi se v tom vždy velmi vyžívají a my už za těch pár let víme, že nemá smysl se moc bránit. Párkrát došlo na hydranty, odpojené vodní hadice, schované odpadkové koše atd... Naštěstí i chlapi stárnou a už to začíná být trochu klidnější.
Matylda byla tady smířená se svým osudem, ale jako správná ženská na to šla po svém. Vytahovala vajíčka a zajíčky ještě dříve než došlo na "šibačku", takže byla možná trochu ušetřena.
A Hugo? Ten to jistil svým jedním okem a zatím se nevyjadřoval.
Tak zase za rok.

P.S. Úplně jsem zapomněla! Potkali jsme medvěda! A víte, že zadní stopa připomíná otisk bosé nohy člověka ? 




 



 
 

 
 
 
 

 







 

Žádné komentáře:

Okomentovat