úterý 7. ledna 2020

Když nemůžeme mít koně, máme doma Poníka.



A jak to dopadlo?

To, že je z naší Matyldy už prvňačka asi většina z Vás ví, ale to, že už je to i velká héérečka, na to jsme přišli, když objevila tyto zábavné časopisy. Možná to znáte, když si vaše děti chtějí sami něco koupit a být u toho důležití jako dospěláci.

Je to i zábava pozorovat, s jakou dokonalou lehkostí si Matylda hraje na dospělačku. Důležitě si vybírá časopisy, stejně jako já. Její výběr byl jasný - Disney Princezna, Littest Pet Shop, protože uviděla malého pejska, Barbie a nakonec My Little PONY. Protože když nemůže mít velkého koně, tak aspoň ponyho. 


Byla jsme překvapena kolik příběhů v časopisech najdete. Čtení formou komiksu, ale taky spousta her,  hádanek, hlavolamů, kvízů a obrázků k vybarvení. Časopisy navíc využíváme jako "nenápadné" učení. Matyldu najednou baví počítat, hraje si na školu a časopisy ihned promění ve školní sešity. Dost se divím, že je ve školách nevyužívají častěji.



U každého časopisu na vás kouká hezký dárek. Možná taháte děti od těchto regálů s poutavými časopisy, kde na ně vykukují lákadla jako příbaly. Ale maminky, ruku na srdce. Kolikrát jste si vy koupily časopis třeba kvůli hezkému diáři nebo vzorečku krému?



Barbie časopis bych vystihla asi takto: Hádej, kresli, hledej, vyráběj. Nechybí oblíbené bludiště, omalovánky nebo návod na to, jak si vyrobit zdravé tyčinky. 


Časopis vznikl na motivy slavné panenky Barbie, nakreslením německým karikaturistou Reinhard Beuthien. 

Časopis Barbie je k dostání každý měsíc. Obsahuje atraktivních aktivit jako jsou fotopříběhy, hádanky, pestré obrázky, vybarvování i soutěže o originální ceny. Každé číslo navíc obsahuje dárek z výbavy panenky Barbie – nejčastěji oblečení, líčidla, módní doplňky a spoustu dalších nezbytností.






 Matylda si vyzkoušela roli módní návrhářky. Přiznávám, že to chce hodně trpělivosti, menším  holčičkám musíte malinko pomoci, ale starší holky tvoření zvládnou samy.



A který časopis bodoval u naší Maty? Myslím, že nemusím dlouho vysvětlovat, proč to byl zrovna ten Barbie. Byly tam totiž jako příbal malovátka.

Žádné komentáře:

Okomentovat